mr. W. ten Braak

Profiel

Wilbert ten Braak heeft zich gespecialiseerd in het handelsrecht.  Wilbert richt zich met name op handel, transport en verzekeringskwesties alsmede aansprakelijkheidskwesties. Hij heeft ruime ervaring in rechterlijke procedures en arbitrages zowel in Nederland als daarbuiten.

Wilbert heeft Nederlands recht, Europees recht en Internationaal recht / internationale betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn militaire dienstplicht als officier bij de Nederlandse Marine is hij in 1991 als advocaat beëdigd en begonnen bij De Koning & Mulder Advocaten te Amsterdam. Dit kantoor fuseerde in 1999 met SchutGrosheide. De fusie tussen SchutGrosheide en het Engelse DLA in 2004 was de reden om weer onder de oude naam De Koning & Mulder Advocaten verder te gaan. Van 2011 tot 2015 is Wilbert verbonden geweest aan Hampe Meyjes Advocaten te Amsterdam. Vanaf 1 augustus 2015 is hij verbonden aan Bellius Advocaten te Bussum.

Wilbert heeft de post-doctorale Transportrecht opleiding aan de Grotius Academie (een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Niijmegen en Tilburg en de Erasmus Universiteit) afgerond. Hij is redacteur geweest van het Nederlands Tijdschrift voor Handelsrecht, geeft college en publiceert op de gebieden van transportrecht en verzekeringsrecht.

Wilbert is lid van de Nederlandse Vereniging van Zee- en Vervoerrecht (NVZV), de Vereniging voor Verzekeringswetenschap, de Nederlandse Vereniging van Vervoerrechtadvocaten (NVA).

Wilbert is co-auteur van het boek CMR: Vervoer van Goederen over de Weg, Paris, Zutphen, 2005.

 

Talen:

Engels, Duits, Frans

 

Specialisaties:

Zaken op het gebied van evenementen, internationale handel, transport en logistiek en verzekering en aansprakelijkheid.

 

 

icon-email  tenbraak@bellius.nl  icon-linkedin