mr. H.W. Prillevitz

Profiel

Erik Prillevitz

 

Erik Prillevitz is in 1996 beëdigd als advocaat. Van 1999 tot 2002 is Erik buiten de advocatuur werkzaam geweest, eerst als manager Centraal en Oost Europa van een handelsbedrijf en later als International Business Development manager bij een grote beursgenoteerde onderneming. Verder is hij jarenlang curator geweest in faillissementen. Door de diversiteit aan ervaringen is Erik in staat te doorzien wat de oorzaken zijn van geschillen waarmee een onderneming te maken kan krijgen en welke belangen er in de organisatie spelen. Hierdoor kunnen de juridische vragen beter worden beantwoord. Die antwoorden komen vanzelfsprekend tot stand in overleg met de ondernemer. Dit omdat de richting die moet worden gekozen moet passen in de visie van de onderneming en moet bijdragen aan het bereiken van de doelen van de onderneming.

 

Erik richt zich vooral op handels- en industriële bedrijven.

 

Erik Prillevitz is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten.

 

Erik Prillevitz heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • algemene praktijk (burgerlijk recht)
  • ondernemingsrecht

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Specialisaties:

Handelsrecht, ondernemingsrecht, agenturen, franchise constructies, contractenrecht, algemene voorwaarden, overnames, herstructureringen, reorganisaties, aansprakelijkheidsrecht, faillissementsrecht en gezondheidsrecht.

 

icon-email  prillevitz@bellius.nl  icon-linkedin