Acquisitiefraude door Tele Media

13:23 28 augustus
Print Friendly, PDF & Email

OPGEPAST: www.onlinegemeentewijzer.nl

De fraudehelpdesk.nl waarschuwt voor acquisitiefraude en spooknota’s. Ook voor die van Tele Media uit Groningen wordt gewaarschuwd. Voor het laatst in augustus 2014. Kennelijk met succes. Tele Media heeft daarom met een nieuwe inschrijving in het handelsregister (nr 63275961) en een nieuwe eigenaar, ook haar werkwijze aangepast. Ze zijn weer actief: nog brutaler dan ooit tevoren.

In juni 2015 ontving een klant van ons kantoor een factuur van € 3.540,- van Tele Media met vermelding internetpresentatie op www.onlinegemeentegids.nl. Door schade en schande wijs geworden met de ondertekening van de ”vrijblijvende offerte” voor registratie www.MKB-register.nl weigert de klant sinds 2010 iedere vrijblijvende offerte of aanbieding. Vol vertrouwen nam hij daarom telefonisch contact op met Tele Media met de mededeling dat hij geen opdracht had gegeven voor de internetpresentatie en niet van plan was om € 3.540,- te betalen. Tot zijn verbazing ontving hij daarop per email een in zijn handschrift ingevulde en met zijn handtekening ondertekende (!) vrijblijvende offerte van 24 juni 2014. De volledige looptijd van 12 maanden, met automatische verlenging, wordt achteraf in 1 keer in rekening gebracht. De klant kon zich niets herinneren en trof nergens in zijn administratie enige aanwijzing aan, dat hij in zee was gegaan met de onlinegemeentegids.nl. Hij vroeg ons kantoor de zaak uit te zoeken.

In het archief stuitten wij op het dossier met BMS Groningen BV als tegenpartij met correspondentie over www.MKB-register.nl. Daarbij zat ook een kopie van de destijds door de klant ingevulde en ondertekende vrijblijvende offerte. Het viel meteen op dat die ingevulde en aan BMS Groningen BV verzonden gegevens inclusief handtekening gekopieerd waren door Tele Media. Het was meteen zonneklaar: valsheid in geschrifte en poging tot oplichting. Namens de klant is Telemedia daarom gesommeerd om binnen 24 uur alle gegevens van de klant uit haar bestanden te verwijderen. Binnen 10 minuten ontvingen wij de volgende reactie:

Beste meneer Plant,

De gegevens zijn verwijderd. Zeg maar tegen je cliënt dat hij de factuur in de prullenbak kan gooien.
Hopelijk heeft u hier zelf iets aan gehad.

Met vriendelijke groet en tot de volgende keer.

[ondertekening met naam]

Heeft u ook last van aquisitiefraude en/of spooknota’s? Of bent u ook zonder dat u het weet vermeld op onlinegemeentegids.nl? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. “Beste meneer Plant” brengt graag uw groeten aan Tele Media over.