mr. R.J.G. Mengelberg

Profiel

Rudolph Mengelberg is een advocaat in hart en nieren met jarenlange ervaring. Niet alleen als advocaat, maar ook als commercieel bedrijfsjurist, manager, auteur en als docent beslag- en executierecht via de Radboud Universiteit Nijmegen. En als ondernemer; door “voor zichzelf te beginnen” grondlegger van het huidig kantoor in 2004.

Praktisch en oplossingsgericht met een grondige kennis van zaken: bij het voorkomen van conflicten, bij bemiddeling en in procedures; zowel schriftelijke als pleitend in toga in kort geding bijvoorbeeld.

Met een niche: optredend als advocaat voor een aantal banken in procedures over hypotheken en de uitwinning daarvan; de opzegging van financieringen; beslagen; faillissementen; retentierecht; borgtocht; ontruimingen en dergelijke. Maar ook voor ondernemingen en ondernemers die geconfronteerd worden met geschillen.

Dat alles in samenwerking met een evenzeer kundige en door de wol geverfde kantoorgenoot Friso Heybroek.

 

Specialisaties:

Bankrecht, beslag- en executierecht, Financiering en zekerheden (hypotheek, pandrecht en borgtocht), Vastgoedrecht, schadevergoeding; contracten en procesrecht..

 

 

icon-email  mengelberg@bellius.nl  icon-linkedin